неділя, 16 жовтня 2016 р.

Морквяний пляцок

Цей пляцок вперше з`явився на нашій кухні з ініціативи моєї донечки після перегляду кулінарного шоу "Мастер-шеф діти". Іноді телебачення приносить користь :)



 Складники для нього такі:
(з розрахунку на більшу форму, наприклад 20х40см.)
6 яєць
2 скл. цукру + ваніль + кориця
300 мл. олії
0,5 скл. кефіру
2 ч.л. розпушувача
500 гр. борошна
400 гр. моркви (потертої на дрібно)
1 скл. горіхів

Відокремити білки від жовтків і збивати міксером до стійкої піни. Додати цукор і продовжувати збивати. Потім поступово додавати жовтки, кефір, олію та борошно з розпушувачем. Наприкінці додати моркву і горіхи.


Отримане тісто викласти у форму і випікати близько години. Готовність перевіряти дерев`яною паличкою.

Отриманий корж розрізати навпіл, або на три частини.

Перекладати можна сметанковим або заварним кремом.

Для сметанкового крему:
0,5 л. густої сметани збити з 1 скл. цукру,
якщо крем не достатньо густий, можна додати 1 пак. загущувача.

І ще напишу перепис свого улюбленого заварного крему.

1 скл. молока довести до кипіння, вогонь збавити на мінімум
у ще 1 скл. молока розвести 1 ст.л. крохмалю і влити в гаряче молоко
2 ст. л. борошна змішати з 0,5 скл. цукру і теж висипати в кипляче молоко
Все перемішувати до загустіння.

Коли вистигне, збити з 300 гр. масла, додати сік і цедру з 1 апельсинки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар