Translate

четвер, 26 травня 2016 р.

"Гламурний принц"

Колись давно - давно, коли я ще була маленька, і святковою випічкою займалася моя бабуся, на Великодні свята у нас на столі завжди був цей пляцок. Він називався просто "Пляцок із сиром". Згодом ми його перейменували у "Білий принц". Ну а цього разу ми з донечкою на кухні так експериментували, що вийшов "Гламурний принц", якщо такі бувають :)




Для тіста:
2 яйця
1 скл. цукру
0,5 п. маргарину
200 гр. сметани
1 ст. л. амонію
600 гр. борошна

Яйця розтерти з цукром, додати сметану та амоній. Добре вимішати і з`єднати все з маргарином і борошном. На форму 20х40см. я випікала три коржі.




Для начинки:
1 кг. сиру
100 гр. масла
1,5 скл. цукру
4 жовтки
0,5 скл. молока
2 ст. л. крохмалю (або кисіль)


Масло з цукром розтопити, додати мелений сир і жовтки, варити на маленькому вогні, або на водяній бані, постійно помішуючи, поки не почне кипіти. Крохмаль (або кисіль) розвести в молоці і додати до сиру. Помішувати поки не загусне.

Перемазувати гарячим.





2 коментарі:

  1. це дуже смачно.. Рекомендую. В мене на свята лідер серед всіх гламурних пляцків саме цей.

    ВідповістиВидалити
  2. Красавчик ваш "Гламурний принц"

    ВідповістиВидалити