Translate

середа, 30 липня 2014 р.

7 історико-архітектурних чудес України. Чудо №1 Кам`янець-Подільська фортеця

Давненько мріяли на власні очі побачити красу Кам`янця - Подільського, який ще називають Квіткою на камені. Вирішили цього літа мрію перетворити в реальність.

 Розпочали з вивчення пропозицій туристичних фірм і зрозуміли, що часу, який вони пропонують, нам буде замало, тому поїхали самостійно.
Подорож вийшла дуже вдала і цікава. Ложку дьогтю хіба додала траса Львів — Золочів, тому радимо до Золочева добиратися трасою Львів — Київ через Олесько і Підгірці.
Розпочали з бронювання житла. Розглянули багато пропозицій місцевих готелів, а потім нам порадили переглянути квартири в Кам`янці Подільському подобово. На сайті http://kam-pod.arenda24.com.досить швидко знайшли і забронювали житло, при чому без посередників. Подобова оренда квартир має ряд переваг. По-перше це ціна. По-друге наявність кухні дає можливість приготувати їжу самостійно на власний смак і вибір. По-третє наявність повного набору побутової техніки. Дальше описувати не буду, бо тема вазагалі то не про це.

Кілька годин в дорозі і ми вже в Хмельницькій області.
Головною окрасою Камянця є Старий замок, - саме та Квітка, яка розміщена на камені, тобто на кам`яному острові у старій частині міста.

Доречі, проїзд на авто через цю частину старого міста є платним. Вартість проїзду 10,00 грн. за один раз.


Прогулянка замком нам зайняла близько двох годин. В середині башт є цікаві експозиції, а з оглядових майданчиків відкриваються захоплюючі краєвиди.

На такому чудовому фоні влаштовують фотосесії молодята. За час нашої прогулянки їх тут було, десь, пари чотири, не менше.

У подвір`ї є кілька сувенірних крамничок, де можна придбати щось на згадку про подорож. На відкритому вогнищі в казанах та на мангалі готують різні смакоти, так що голодними Ви тут не залишитесь.

На момент наших відвідин, в приміщенні замку діяла виставка грошових знаків. Ми з чоловіком мали можливість пригадати скільки грошових реформ пройшло за час нашого свідомого життя. Знайшли тут рублі, відрізні купони, купони -грошові знаки, ну і нарешті гривні.
Для поціновувачів кави недалеко від замку рекомендую відвідати

Тут вам запропонують так звану кавову карту з великим вибором цих напоїв. Весь інтер`єр витриманий в одному цікавому і трохи пізнавальному стилі.

Також варто відвідати греко-католицьку церкву святого Йосафата (раніше Тринітарський костел).

В подвір`ї церкви є дуже гарний образ, виконаний мозаїкою.

Кафедральний костел святих Апостолів Петра і Павла цікавий тим, що колись тут була мечеть, тому поблизу споруджено 36-метровий мінарет, який згодом вирішено було не руйнувати, а на верхівці встановлено фігуру Матері Божої.
 В подвір`ї костелу є пам`ятник Каролю Войтилі — Івану Павлу II Папі Римському.
Біля ратуші з`явився новий памятник — памятник туристу. Його відкрили на початку туристичного сезону 2013р.

Неподалік є сувенірний ринок. Всі магазинчики з тильної сторони дуже цікаво оформлені.
На обід ми потрапили в нове місто. Чудовий заклад, називається Гунська криниця.

Знаходиться неподалік готелю 7 днів. Цей готель є досить високим, тому його видно здалеку. Це щоб Вам легше було зорієнтуватися. Тут досить помірні ціни і дуже смачна кухня.


В Кам`янці - Подільському є ще дуже багато цікавих місць, які вартує побачити.  Це і Ратуша а біля неї Вірменська криниця, Руська брама, Хрестовоздвиженська церква, Домініканський костел, Польська брама, Смотрицький каньйон.
На етапі планування поїздки, перечитування відгуків туристів, що вже тут побували, знайшла пораду не шкодувати ніг, бо красот багато і вартує все оглянути.Зараз від себе можу додати, що ноги треба не тільки не шкодувати, а й тренувати. Обійшли ми реально багато, а хотілося ще більше, та вже не було сил.
З Кам`янця - Подільського ми попрямували в Хотин. Так що далі буде :)





Немає коментарів:

Дописати коментар