Translate

субота, 26 липня 2014 р.

Торт "Мурашник"

Цей тортик є найулюбленішим в моїй сім`ї. Мені здається, що моїм дітям він ніколи не набридне. При узгодженні меню на будь яке святкування, він просто must be, і це навіть не обговорюється.
Отже, щоб приготувати цю смакоту, для тіста нам потрібно:
2 яйця
1 скл. цукру, ваніль
0,5 п. маргарини
0,5 ч. ложки соди погасити оцтом
4 ст. ложки молока
4 скл. муки
2 ст. ложки какао

Яйця розтерти з цукром, додати всі решту складники. Замісити тісто і поділити на дві частини.

До однієї додати 2 ст. л. какао. Тоді кожну з частин розділити ще на 4 частини і покласти в морозилку.
Коли тісто замерзне, брати по одній частині білого та чорного і потерти у форму для випікання.
Пекти при 180°С приблизно 15 хв. Готове буде таке
Коли трохи остигне, поламати на дрібні кусочки і скласти в миску.
Після повного вистигання додаємо 100 гр. січених горішків, 100 гр. промитих родзинок і 1 скл. запареного маку.
Окремо готуємо крем. Збиваємо 200 гр. масла і 1 банку (380 гр.) згущеного молока (не вареного). Додаємо крем до всього попереднього і вимішуємо.
По вигляду як кутя :) , повірте, по смаку теж не програє. Далі беремо форму (у мене 26 см. в діаметрі) і викладаємо цю суміш, трохи пресуємо (щоб не розлітався). По верху можна полити шоколадом.
Можна замість форми взяти велику тарілку і викласти гіркою, як справжній мурашник, а зверху потерти шоколадом.
Бракує ще одного фото. Це мало б бути фото тортика у розрізі, або філіжанки запашної кави з шматочком торта на тарілочці. Зізнаюся чесно, я не встигла його зробити. 





Немає коментарів:

Дописати коментар