Translate

четвер, 24 липня 2014 р.

Подорож Золотою підковою Львівщини

 Це був недільний, сонячний, осінній, але по-літньому теплий ранок. За звичкою переглянули прогнози. Побачили, що в найближчі два тижні до нас завітає заплакана осінь.
 
Кажуть, все, що виникає спонтанно, вдається найкраще. В цьому, напевне, таки є доля правди. Саме так, спонтанно, ми вирішили проїхатися “Золотою підковою Львівщини”, і залишилися мега задоволені своєю поїздкою.
Цей маршрут був створений з ініціативи нині покійного Бориса Возницького. Адже Львівщина багата на цікаві замки та фортифікаційні укріплення.
Перша наша зупинка — Олеський замок. Один з найвідоміших, розташований на пагорбі. Його можна побачити ще з траси. Краса і велич цього замку додають ще більшої цікавості та бажання якнайшвидше заглянути в середину.
Ось кілька краєвидів з гори замку.




В приміщенні знаходиться експозиція Львівської галереї мистецтв.
В дворі чудове місце для фотосесії. Якщо не звертати уваги на масивні елементи сучасної охоронної та протипожежної сигналізації, то здається що зараз XVI століття.

Біля входу на територію замку є кілька крамничок з різноманітним сувенірним крамом, а для тих, хто зголоднів, запропонують домашні свіжі булочки з начинкою на будь-який смак.
Наступний по маршруту — Підгорецький замок. Розташований у с.Підгірці, в 10 хв. їзди від Олеського замку. Стан його, на мій погляд, плачевний. Після його оглядин в думках тільки одне слово — руїна.
Але будемо сподіватися на краще, та вірити що і на цій вулиці буде свято, тим більше що історія в цього замку дуже багата. Колись цей палац називали “польським Версалем”. Тут проходили зйомки усім відомого фільму “Д`Артаньян і три мушкетери”. Всі події, котрі відбувалися в Луврі, знімали саме тут. Також тут проходили зйомки однієї з частин шоу “Битва екстрасенсів”.
В підземеллі палацу можна побачити давню лабораторію, де працювали алхіміки.
Навколо палацу є бастіонні укріплення, рови та вали.
Залишилося оглянути ще один замок — Золочівський. Він теж знаходиться досить близько. Орієнтовно в 20хв. їзди від Підгорецького. Розташований на невеликому пагорбі, в минулому поєднував в собі як оборонні так і житлові фунції. Тут є два плаци: Китайський та великий житловий.
Дуже красива та доглянута територія. Висаджені різні види декоративних рослин.
В житловому палаці розміщена велика експозиція інтер`єрів, які збереглися до наших днів.
Китайський палац з експозицією Східних культур не встигли оглянути. Вже був кінець робочого дня. Зате тепер є поважна причина щоб повернутися сюди ще раз.
Ось короткий огляд нашої захоплюючої подорожі. Якщо, на перший погляд, здається, що замало світлин, то я не мала на меті провести повноцінну віртуальну екскурсію замками Львівщини. Я всього лиш захотіла привідкрити завісу таємничості цих чудових місць. Якщо після прочитаного Ви вирішили побачити все на власні очі, то бажаю Вам легкої поїздки і гарних фото.


 




1 коментар: