Translate

понеділок, 8 вересня 2014 р.

Бабусин яблучний пиріг на "утопленому" тісті

Як пахне осінь? Особисто мені вона пахне соковитими стиглими яблуками, зібраними в бабусиному саду та корицею.


Коли випікається цей пиріг - неймовірний аромат наповнює всю домівку і не тільки.



Отже, для тіста нам потрібно

50 гр. дріжджів
4 ст. л. сметани
1 яйце
1 п. топленого маргарину
3 скл. борошна

З цих складників замішуємо тісто, загортаємо його у марлю, складену двічі, опускаємо в холодну воду і чекаємо поки тісто спливе. Зазвичай це стається десь через 30 хв.

Виймаємо тісто, знімаємо марлю і домішуємо 1 скл. цукру і ваніль.
Ділимо на 2 частини. Одну частину викладаємо у форму (моя форма має 20 см. на 40 см.) і щедро посипаємо манною крупою або крохмалем.

Викладаємо порізані яблука, посипаємо корицею і накриваємо другою частиною тіста. Зверху проколюємо виделкою і випікаємо при 180ºC майже 1 годину.

1 коментар:

  1. Дякую за перепис. Такий пекла наша бабця в селі. Восени це був смак дитинства.

    ВідповістиВидалити