Поділюся сьогодні з вами одним кулінарним секретом від сестри Ольги.
Колись схожим печивом нас бабуся в селі пригощала на свята. Спробуйте, може і для вас вони будуть спогадом безтурботного дитинства.
Привіт. Вітаю Вас у своєму блозі. Сподіваюся, у моєму нотатнику ви знайдете щось корисне для себе.
Translate
четвер, 4 грудня 2014 р.
Штоллен сирний
Маффіноманія змінилася на штолленоманію. Отже, що ж воно таке - штоллен.
Це традиційна різдвяна випічка у Німеччині. А найбільше мене в штолленах привабило те, що їх можна напекти наперед. Так так. Переважно за місяць до Різдва їх випікають.
Це традиційна різдвяна випічка у Німеччині. А найбільше мене в штолленах привабило те, що їх можна напекти наперед. Так так. Переважно за місяць до Різдва їх випікають.
пʼятниця, 28 листопада 2014 р.
В гості до сусідів.
Заздрю тим
туристам, котрі можуть приїхати на
вихідні до Львова, попити кави в затишних
кав`ярнях, погуляти львівськими вуличками.
А як бути львів`янам? Їм теж хочеться ще кудись, окрім рідного міста. Можна поїхати в гості до
сусідів. Недавно ми так і зробили. Були
ми в тих сусідів, що без візи не впускають.
неділя, 16 листопада 2014 р.
"Магнолія"
Хоч на календарі маємо листопад і подумки рахуємо скільки днів залишилося до Нового року та Різдвяних свят, в мене на кухні "зацвіла" Магнолія.
І хоч ця смакота потребує досить багато часу і зусиль для її приготування, повірте, результат цього вартий.
І хоч ця смакота потребує досить багато часу і зусиль для її приготування, повірте, результат цього вартий.
субота, 8 листопада 2014 р.
Пляцок "Мартин"
Маю кілька банок надто солодкого сливового повидла. "Переборщила" з цукром, а потім думала-гадала, що з ним зробити. Придумала! Точніше, знайшла в себе в записнику ще не випробуваний перепис, але такий як треба. Отже прем`єра :)
Сонячні маффіни
Ще зовсім недавно я думала, що гарбузи потрібні хіба для того щоб відмовити небажаному жениху або зварити кашу. Інтернет мені в поміч і тепер я знаю трохи більше про них. Отже, цьогорічний сезон гарбуза відкрито!
середа, 15 жовтня 2014 р.
Пляцок "Мега яблучний"
Про цей пляцок згадую тоді, коли діти з саду приносять відро яблук зі словами "там СТІЛЬКИ яблук, роби щось". Насправді їх тут треба не відро, але це само той варіант коли "кашу маслом не зіпсуєш".
"Солодка перина"
Вперше цей, дуже швидкий та легкий у приготуванні, пиріг я знайшла у нетрях інтернету під назвою "Яблука в перині". Він нам дуже сподобався. А далі почалися експерименти.
В перині в нас були і чорниці, і смородина, а найбільше нам засмакували сливи.
В перині в нас були і чорниці, і смородина, а найбільше нам засмакували сливи.
понеділок, 15 вересня 2014 р.
Тернопільщина - край печер. Печера кришталева.
На Тернопільщині є дуже багато печер.
По дорозі з Хотина додому ми вирішили побувати в одній з них - Кришталевій.
По дорозі з Хотина додому ми вирішили побувати в одній з них - Кришталевій.
понеділок, 8 вересня 2014 р.
Бабусин яблучний пиріг на "утопленому" тісті
Як пахне осінь? Особисто мені вона пахне соковитими стиглими яблуками, зібраними в бабусиному саду та корицею.
Коли випікається цей пиріг - неймовірний аромат наповнює всю домівку і не тільки.
Коли випікається цей пиріг - неймовірний аромат наповнює всю домівку і не тільки.
неділя, 24 серпня 2014 р.
Дивний тортик "Дрова під снігом"
Цей, дивної форми, тортик останній раз я пекла більше 10 років тому. Згадала про нього саме тоді, коли літня спека огорнула нас своїми гарячими обіймами. Мої діти ще такого торта ніколи не бачили і не пробували.
7 історико-архітектурних чудес України. Чудо №3 "Хотинська фортеця"
Неподалік від Кам`янця-Подільського, приблизно пів години їзди автомобілем, нас зустріла Чернівецька область, а разом із нею одне з найдавніших міст України - Хотин. Місто відоме, в першу чергу, своєю славнозвісною Хотинською фортецею, яка розташована на правому березі річки Дністер.
середа, 30 липня 2014 р.
субота, 26 липня 2014 р.
Торт "Мурашник"
Цей тортик є найулюбленішим в моїй сім`ї. Мені здається, що моїм дітям він ніколи не набридне. При узгодженні меню на будь яке святкування, він просто must be, і це навіть не обговорюється.
четвер, 24 липня 2014 р.
Подорож Золотою підковою Львівщини
- Це був недільний, сонячний, осінній, але по-літньому теплий ранок. За звичкою переглянули прогнози. Побачили, що в найближчі два тижні до нас завітає заплакана осінь.
- Кажуть, все, що виникає спонтанно, вдається найкраще. В цьому, напевне, таки є доля правди. Саме так, спонтанно, ми вирішили проїхатися “Золотою підковою Львівщини”, і залишилися мега задоволені своєю поїздкою.
- Цей маршрут був створений з ініціативи нині покійного Бориса Возницького. Адже Львівщина багата на цікаві замки та фортифікаційні укріплення.
- Перша наша зупинка — Олеський замок. Один з найвідоміших, розташований на пагорбі. Його можна побачити ще з траси. Краса і велич цього замку додають ще більшої цікавості та бажання якнайшвидше заглянути в середину.
- Ось кілька краєвидів з гори замку.
вівторок, 15 липня 2014 р.
Кулінарний розділ
- Хто з нас не любить домашню випічку? Я люблю дуже, при чому не тільки куштувати, а й готувати. Маю вдома ще трьох поціновувачів кулінарного мистецтва. Я готую, бо мої рідні дуже люблять солодощі, а може тому вони і любять, бо я готую. Складно відповісти, де був початок в цьому замкненому, на сьогоднішній день, колі. В будь якому випадку, їм повезло зі мною, а мені — з ними.
- Я буду дуже рада, якщо в моєму “кулінарному розділі” ви знайдете щось для себе.
Підписатися на:
Дописи (Atom)