Про цей пляцок згадую тоді, коли діти з саду приносять відро яблук зі словами "там СТІЛЬКИ яблук, роби щось". Насправді їх тут треба не відро, але це само той варіант коли "кашу маслом не зіпсуєш".
Для тіста нам потрібно:
1 яйце
100 гр. цукру, ваніль
100 гр. маргарину
100гр. молока
1 ст. л. амонію
2,5 скл. борошна.
З цих складників замішуємо тісто і ділимо його на 4 або 5 частин. Печемо коржі.
2 - 2,5 кг. чищених яблук тремо на грубій тертці і тушкуємо поки не зм`якнуть. Час вказувати не буду, бо для кожного сорту він інший.
А далі є два варіанти розвитку подій, тобто приготування.
Варіант перший:
Готуємо заварний крем за своїм улюбленим переписом і вимішуємо його з охолодженими яблуками. Цією масою перекладаємо коржі і чекаємо нічку поки він просочиться і стане м`якенький.
Варіант другий:
Гарячі яблука ділимо на три частини в різні посудини, і до кожної додаємо по пачці желе. Я зазвичай використовую трьох різних кольорів. Вимішуємо, поки желе повністю не розтопиться. Охолодженою масою перекладаємо коржі і так само чекаємо нічку, поки пляцок стане м`якенький.
Немає коментарів:
Дописати коментар