Ще зовсім недавно я думала, що гарбузи потрібні хіба для того щоб відмовити небажаному жениху або зварити кашу. Інтернет мені в поміч і тепер я знаю трохи більше про них. Отже, цьогорічний сезон гарбуза відкрито!
Для Сонячних маффінів нам потрібно гарбузове пюре.
Для цього можна шматок гарбуза відварити, або запекти і розбити в блендері. Я скористалася мікрохвильовкою і товкачкою.
Готуємо тісто.
1 скл. пюре
1 яйце
1 скл. цукру
100 гр. олії
ваніль, кориця (на ваш смак)
280 гр. борошна
1,5 ч.л. розпушувача
0,5 ч.л. соди погасити оцтом
трішки солі.
Родзинки, курага т.ін. (на ваш смак)
В одній посудині змішуємо яйце, пюре, олію та цукор.
В іншій - борошно, розпушувач, сіль та промиті родзинки.
З`єднуємо ці дві суміші разом і додаємо соду погашену оцтом.
НЕ ДУЖЕ РЕТЕЛЬНО перемішуємо, суміш повинна бути трохи грудкувата.
Розкладаємо у формочки і випікаємо при 200°С приблизно 25 хв.
Завжди готую подвійну порцію тіста і отримую три таких "комплекти".
Усім смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар