Готуємося до Різдва. За вікном морозець пощипує, сніжок поскрипує, а в мене на кухні "цвіте" сакура.
2 жовтки
250 г. маргарину
1 скл. сметани
1 ст. л. розпушувача
450 - 500 г. борошна
Місимо тісто ножем, а потім домішуємо руками і ділимо його на 6 частин.
Цього разу я використала прямокутну форму розміром 20х40см., бо печу не вперше і більше подобається тонкий шар тіста. Але для початку раджу взяти трохи меншу, наприклад 20х30см., бо тісто доволі тонке, аж при випічці підростає. А може вам сподобається з товстішим тістом.
Для начинки нам потрібно ще 1 л. вишень (без кісточок) та 1 скл. маку.
Я на цей раз експериментувала, і замість маку приготувала 0,5 л. тушкованих яблук.
Отже у форму викладаємо одну частину тіста - вишні - і накриваємо другою частиною тіста.
Перед викладанням вишень раджу тісто посипати манкою або крохмалем, тоді сік не буде витікати а перетвориться на ягідне суфле. Поколоти виделкою і пекти близько 30 хв.
Так готуємо ще одну вишневу паляницю. Третя паляниця цього разу в мене була яблучна. Яблука перед тим на 30 хв. поклала в мультиварку на режим тушкування. Про всяк випадок по тісті теж посипала крохмаль.
Якщо ви даєте мак, то його треба потерти, додати цукру за смаком і 1 або 2 збиті в круту піну білки та 1 ст.л. крохмалю.
Тепер про крем.
1 скл. сметани змішуємо з 1 скл. цукру, ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння.
Коли закипить, додаємо 1 пакет червоного желе, бажано вишневого, але і з полуницею не "посвариться". Варити, помішуючи, близько 15 хв. Важливо щоб желатин повністю розчинився.
Коли маса охолоне, розтерти з 300 гр. масла.
Зізнаюся, коли вперше прочитала про цей крем, скептично до того віднеслася, і приготувала звичайний заварний. Та цікавість взяла гору, і я в останній момент вирішила ризикнути - не пошкодувала.
Ірусь, а желе сухе сипати?
ВідповістиВидалитиТак, Олеся, сипати сухе і постійно помішувати поки не розтопиться увесь вміст пакету.
Видалити