Translate

неділя, 8 листопада 2015 р.

"Шоколадно-яблучний поцілунок"

Цей тортик для мене - новинка цьогорічного осіннього яблучного сезону, перепис знайдено у всесвітній павутині.



Коли я його готувала, нагадався мені мультик, а точніше одна фраза з нього "как вы яхту назовете, так она и поплывет" :) Направду, зацікавив він мене в першу чергу своєю назвою, а спробувавши, зрозуміла - смакота неймовірна.

Ну що ж, почнемо?

Тісто:
300 гр. масла
2 ст.л. цукру, ваніль
0,5 ч.л. солі
5 жовтків
1,5 ст.л. розпушувача
550 гр. борошна

Міксером розтираємо масло з цукром до пухкої маси, додаємо по одному жовтки. Всипаємо борошно, розпушува, сіль і беремо ложку :)

 Ложкою вимішуємо (не розтираємо!), щоб утворилися крихти.

Отриману сипучу суміш умовно ділимо на три частини. Одну частину відокремлюємо і додаємо до неї 2 ст. л. какао і 0,5 скл. мелених горіхів.

Одну частину білих крихт викладаємо у змащену форму (в мене тортівниця 26 см. діаметром), і притискаємо ложкою, слідкуємо щоб не було "пробілів" :)

Готуємо шоколадний соус:
1 ст. л. масла
3 ст.л. сметани
4 ст.л. цукру
2 ст.л. какао
Заварюємо, поки цукор не розтопиться. Додаємо 80 гр. шоколаду, відставляємо з вогню і помішуємо, поки він не розтопиться. Ще додаємо пів пачки ванільного пудингу.

1 кг. яблук почистити і порізати середніми шматками. Тепер порізані яблука можна занурити в шоколадний соус, а можна викласти у форму на тісто і полити соусом зверху.


Засипаємо другою частиною білих крихт.

Білки, що в нас залишилися, збиваємо до стійких піків, додаємо 350 гр. цукру і наприкінці пів пачки ванільного пудингу.

Отриману піну виливаємо на тісто і зверху засипаємо тими крихтами, що з какао і горіхами.

Пекти близько години при температурі 180°С.

Немає коментарів:

Дописати коментар