Смаколик з мого дитинства. Він був на святковому столі лише по дууууже великих святах (Різдво, Великдень ...). Тепер я розумію, чому мама готувала його так нечасто. Ех, якби на деревах росли вже чищені горішки, от тоді б ... це була б проста буденна страва :) (напевно).
Готуємо?
1 пачка печива "Марія"
1 склянка грецьких горішків
200 гр. масла
1 скл. цукру
4 ст. л. какао
1 яйце
Печиво і горішки подрібнити.
На малому вогні розтоплюємо масло і додаємо цукор. Помішуємо до повного розчинення. Слідкуємо щоб не кипіло!!! Додаємо какао, розмішуємо до однорідності.
Висипаємо підготовлене печиво з горішками і добре перемішуємо.
Знімаємо з вогню, додаємо 1 яйце і швидко вимішуємо. Побачимо, що маса набула більш глянцевого вигляду.
Залишаємо в спокої на хвилин 15.
Викладаємо на пергаментний папір і скручуємо ковбаскою.
Терпимо нічку, щоб вона добре застигла.
Вже традиційно для приготування цього смаколика беру подвійну порцію усіх складників і скручую три ковбаси. Зникають вони завжди швидше за всю іншу випічку.
Немає коментарів:
Дописати коментар