Translate

четвер, 26 травня 2016 р.

Шоколадна ковбаса.

Смаколик з мого дитинства. Він був на святковому столі лише по дууууже великих святах (Різдво, Великдень ...). Тепер я розумію, чому мама готувала його так нечасто. Ех, якби на деревах росли вже чищені горішки, от тоді б ... це була б проста буденна страва :) (напевно).



Готуємо?

1 пачка печива "Марія"
1 склянка грецьких горішків
200 гр. масла
1 скл. цукру
4 ст. л. какао
1 яйце


Печиво і горішки подрібнити.

На малому вогні розтоплюємо масло і додаємо цукор. Помішуємо до повного розчинення. Слідкуємо щоб не кипіло!!! Додаємо какао, розмішуємо до однорідності.

Висипаємо підготовлене печиво з горішками і добре перемішуємо.

Знімаємо з вогню, додаємо 1 яйце і швидко вимішуємо. Побачимо, що маса набула більш глянцевого вигляду.

Залишаємо в спокої на хвилин 15.
Викладаємо на пергаментний папір і скручуємо ковбаскою.



Терпимо нічку, щоб вона добре застигла.

Вже традиційно для приготування цього смаколика беру подвійну порцію усіх складників і скручую три ковбаси. Зникають вони завжди швидше за всю іншу випічку.

Немає коментарів:

Дописати коментар