Для тіста:
6 жовтків
0,5 скл. цукру + ваніль
4 ст.л. сметани
1 п. маргарину
1 пак. розпушувача
3 скл. борошна
Жовтки розтираємо з цукром, додаємо сметану, подрібнений маргарин розпушувач і борошно.
Замішуємо тісто. Третину тіста відокремлюємо і відкладаємо в морозилку.
Основну частину тіста викладаємо у форму (у мене 20х40см.) Якщо фрукти чи ягоди соковиті, то краще присипати тісто манною крупою або крохмалем. Я це роблю в будь-якому випадку.
Викладаємо ягоди. Цього разу в нас чорниця.
Білки, що залишилися, збиваємо до стійких піків. Додаємо 1 скл. цукру і продовжуємо збивати до повного його розчинення. Цього разу я ще додала 1 пак. кисілю польського.
Отриману білкову масу викладаємо на ягоди і зверху затираємо замерзлим тістом.
Я випікаю близько 1 години.
Немає коментарів:
Дописати коментар