Translate

неділя, 17 липня 2016 р.

Пляцок універсальний фруктово-ягідний

Влітку його печу часто і кожного разу він різний. Скільки є фруктів і ягід, стільки відтінків смаку матиме цей пляцок. Цього разу чорничний.


Для тіста:

6 жовтків
0,5 скл. цукру + ваніль
4 ст.л. сметани
1 п. маргарину
1 пак. розпушувача
3 скл. борошна

Жовтки розтираємо з цукром, додаємо сметану, подрібнений маргарин розпушувач і борошно.


Замішуємо тісто. Третину тіста відокремлюємо і відкладаємо в морозилку.

Основну частину тіста викладаємо у форму (у мене 20х40см.) Якщо фрукти чи ягоди соковиті, то краще присипати тісто манною крупою або крохмалем. Я це роблю в будь-якому випадку.

Викладаємо ягоди. Цього разу в нас чорниця.

Білки, що залишилися, збиваємо до стійких піків. Додаємо 1 скл. цукру і продовжуємо збивати до повного його розчинення. Цього разу я ще додала 1 пак. кисілю польського.


Отриману білкову масу викладаємо на ягоди і зверху затираємо замерзлим тістом.

Я випікаю близько 1 години.



Немає коментарів:

Дописати коментар