Translate

неділя, 18 вересня 2016 р.

Медовий бісквіт

Нарешті я знайшла перепис медового бісквіту, який легко готується і завжди вдається. А віднедавна я його готую не з чорносливом, як усі звикли, а з вишнями. Нам дуже полюбився такий варіант.



Для медового бісквіту потрібно:
4 яйця
1 скл. цукру + ваніль
3 ст. л. меду
1 ч.л. розпушувача
2 ст. л. картопляного крохмалю
борошно
1 ст. л. оцту

Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо на круту піну, додаємо цукор, ваніль і продовжуємо збивати. Коли маса стане майже глянцевою, додаємо поступово жовтки і мед.



Далі беремо звичайну склянку (250 мл.) всипаємо в неї крохмаль, а тоді добираємо борошна до повного. Ось чому в початковому переліку складників не вказано яку саме кількість борошна потрібно.

Усі сухі компоненти додаємо до рідких, збиваємо. Наприкінці збивання додаємо оцет.

Випікаємо до готовності, яку перевіряємо дерев`яною паличкою.

Розрізаємо готовий корж на окремі коржі.

Перекладаємо сметанковим кремом і викладаємо вишні. За бажанням можна ще додати горішки.

І ще кілька маленьких уточнень: для форми розміром 20х30см. я готувала тісто з розрахунку на 6 яєць і розрізала на 3 коржі.

Немає коментарів:

Дописати коментар