Translate

неділя, 16 листопада 2014 р.

"Магнолія"

Хоч на календарі маємо листопад і подумки рахуємо скільки днів залишилося до Нового року та Різдвяних свят, в мене на кухні "зацвіла" Магнолія.

І хоч ця смакота потребує досить багато часу і зусиль для її приготування, повірте, результат цього вартий.


Спочатку місимо тісто з наступних складників:
4 жовтки
1 скл. цукру
1 п. маргарину
3 ст. л. сметани
1 п. розпушувача
2 ст. л. оцту
3-4 скл. борошна.
Ділимо тісто на 3 частини. Одну частину викладаємо у форму (у мене 20х40 см.) і робимо невеличкі бортики. До другої частини додаємо 1,5 ст. л. какао і кладемо в морозилку разом із третьою частиною тіста.

Тісто, яке викладене у формі, змащуємо повидлом і посипаємо січеними горішками або родзинками. Зверху натираємо на грубій тертці чорне замерзле тісто.


Тепер готуємо сир.
1 кг. сиру перетерти зручним для вас способом
3 жовтки
1,5 скл. цукру, ваніль
2 ст. л. топленого масла
2 ст. л. крохмалу, або ванільний чи сметанковий  пудинг
1 ст. л. манки
цедра лимона і його сік за бажанням

Викладаємо це все поверху чорного тіста.

6 білків, які в нас залишилися збиваємо на круту піну, додаємо 1 скл. цукру 2 ст. ложки крохмалу і пакет вишневого або полуничного кисілю (я віддаю перевагу польському).

Отриману масу викладаємо поверх сиру і зверху все затираємо білим тістом, яке в нас залищилося.

Випікати потрібно трохи довго. На найнижчому рівні духовки перші 30 хв. при 160°С, потім збільшуємо до 180°С і ще 1 год. Готовність пробуємо дерев`яною паличкою. Важливо щоб темне тісто добре пропеклося і не було сирим.

Немає коментарів:

Дописати коментар