Translate

понеділок, 12 вересня 2016 р.

Мафіни "Сирно-шоколадна смакота"

Моя колекція мафінів поповнилася ще одним переписом. Поки є свіженький домашній сир, то чому б не спекти ще чогось такого. Для різноманітності.



Тісто:
2 яйця цілих і 1 білок
100 гр. цукру
100 гр. топленого масла
200 мл. кефіру
0,5 ч.л. соди погашеної оцтом

270 гр. борошна
1 ст. л. какао
1 ч.л. розпушувача

Яйця розтираємо з цукром, додаємо топлене масло і кефір.



Окремо змішуємо сухі компоненти, тобто борошно, какао і розпушувач.


Суху суміш додаємо до мокрої і легко вимішуємо. Додаємо соду, гашену оцтом і мішаємо, поки не отримаємо однорідне тісто.


По густині має нагадувати сметану.

Начинка:
200 гр. сиру
1 жовток (той, що залишився від тіста)
4 ст. л. цукру + ваніль.
Всі складники змішати і перетерти.

У формочки викладаємо 0,5 ст. л. тіста ,1 ч.л. сиру і накриваємо ще 0,5 ст. л. тіста.
Випікати близько 30 хв.


Ну і вже майже традиційна примітка. На фото всіх складників удвічі більше, ніж вказано в переписі.

1 коментар: